kärlek och hatSå här några dagar efter. Det välbekanta havet, alla dofter och färger. Sommar som jag minns och som för alltid kommer att följa med mig. Samma som en gång i tiden fast ändå så mycket annorlunda.  


Strax söder om Dubrovnik börjar denna unika och sanslöst vackra fjord som är den sydligaste fjorden i Europa och som jag denna gång åkt igenom flera gånger och upplevt både förtjusning, hänförelse och vemod. Det gamla hemmet som inte längre finns åkte jag inte till. Inte denna gång. Det skulle vara för mycket. Det är en Livslång hat och kärlek relation.

 

Nya länder och Nya gränser. Nästan tre timmar lång väntan vid en av dessa. Vi åker taxi fram till den första övergång och efter den andra åker vi en annan taxi från det andra landet. De som kör samarbetar och bryr sig inte om politiken. Att hitta olika vägar, att överleva är viktigare. Politiken säger att dessa olika länder pratar olika språk och försöker ändra och hitta nya ord. Men i praktiken förstår vi varandra utmärkt. Det är samma språk som vi alltid pratat. Så mycket dumheter på en så liten yta.


Tillbaka till jobbet. En vecka ock sen blir det en kortare semester igen. Nu är det tid att smälta alla bilder, alla intryck, alla upplevelser och låta känslor komma och gå...


4 kommentarer:

 1. Vackra fotokollage ❤️
  /Kram

  SvaraRadera
 2. Jättefina foton! Blir sugen på att åka dit jag med!

  SvaraRadera
 3. Vemod - tror jag är känslan jag får när jag läser din text. Vackra bilder till ord med eftertanke.
  Allt gott! :) det känns fint att ha hittat in hit igen!

  SvaraRadera
 4. Hej mina följare och läsare!

  Hoppas ni kommer att tycka om min blogg/dagbok som är ganska personlig. Skriver bland annat om jobbiga saker i mitt liv såsom, mina depressionerna, mina psykiska besvär, mina diagnoser Autism, Asperger, Tvångstankar m.m

  Man ser inte det på mig, men jag känner det i mig. Jag heter Mia. En 47-årig tjej som bor i Småland. På den här bloggen kommer jag att skriva hur det är att leva med svår psykisk ohälsa. Att varje dag fajtas med Tvångssyndrom, Aspergers syndrow, Autism, OCD och Autismspektrumstöning m.m Att vara absolut tvungen att göra vissa saker eller tänka på ett särskilt sätt och dessutom inte kunna förstå många sociala aspekter. Följ gärna mig här för att försöka kunna förstå hur det är att vara psykisk funktionshindrad.

  Det jag skriver om är psykisk hälsa och ohälsa, Jag ger mycket tips i min blogg om hur du kan gå din egen väg och hur du kan göra för att ta dig upp igen från din psykiska ohälsa. Jag vill inspirera andra till sunda ideal och värderingar och få människor att förstå att man duger som man är. Jag delar även med mig av min erfarenhet kring psykisk ohälsa och min vardag. Vi är ett team här inne och kämpar tillsammans!

  E-mailadress: happy0@home.se
  Hemsida: http://autismmamma.bloggplatsen.se

  När du ändå är här, så lägg gärna igen ett tassavtryck så jag kan besöka dig och din blogg.

  When you are here, so please write a comment, then I know who Im going to visit.

  http://autismmamma.bloggplatsen.se

  SvaraRadera